24 Aralık 2015 Perşembe

Biraz Daha Kart

Kuşlu kolaj kartı yaptıktan sonra içine şunları yazmışım: 
Sürü olmak nedir? Uçmak nasıl hissettirir? Özgürlük nedir? Dikenli teller gerçekten var mıdır? Çocukluğun haritası olur mu? Kuş bakışı hayat nedir? Kumlar nasıl oluşur? Sivri taşlardan mı?Sahilde yürü! Tuzlu su ve sıcak güneş! Kıyılar muhteşem! Yüz! Denize gir!

Kedi duruşu..

Mandalalar Geçidi

Mandala yapmak çok keyifli.  Kurslarla veya internetten öğrenilip denenebilir.  Herhangi bir yeteneği olmak, harika çizmek filan gerekmiyor.  Gelecek şekillere izin vermekle ilgili.  İnsan kendi yaptığı mandalanın aynısını kendi dahi yapamıyor.  Çeşitlilik inanılmaz.  Analizleri de var ama rüya görmek gibi..Kişi ancak kendi yorumlayabilir mandalasını.. 





Kartlar

Hediye ve tebrik kartları yapmak hoşuma gidiyor.  Kime ve nereye gidecekler hiç bir fikrim yok.  Zamanla yerlerini bulacaklardır diye düşünüyorum.
Eski kitap sayfası balıklı kartta hayat buldu..Bazı çeviriler, insan kitabı okurken acı veriyor beyne, işte bu kitaplar kart yapımına çok uygun..  Seramik Çanakkale'den.  Kepenek Keramik Seramik Atölyesi'nden Ayşe Künelgin Gürkan'ın el emeği.  
 Üç boyutlu çiçekler.  Sevdim.  Bir tane de minik mor çiçekli yapmayı düşünüyorum.  Sanki çok şirin durur gibi..
 Kağıt oyma derin konu.  Ucundan azıcık deneme yaptım.  Bir kaç denemem daha olacak.
 Stensiller kullanması çok rahat aletlerler.  Seçenek ve kombinasyon sonsuz..
Aaa kağıt oyma bir tane daha zaten yapmışım.  Elişi kağıdı idi bu.  Biraz daha tok kağıt ile daha rahat çalışılıyor.  Elişi kağıdı pek uygun değil bıçakla oymaya.

Minicik Kardan Adam

Şimdiden iyi yıllar! Hepimiz için sağlıklı, barış ve huzur dolu günler olsun!